Sep 2, 2013

Please find English recipe at the bottom of this post.

한국은 올여름 많이 더우셨죠? 제가 사는 캐나다 우드스탁은 비도 많이 오고 선선한 편이라 여름이라고 할만큼 더웠던 날이 많이 없어었던것 같네요. 벌써 이제는 한낮에는 그나마 햇볓이 따스하지만 밤만되면 많이 쌀쌀 합니다.

더우면 더운데로 추우면 또 추운데로 먹고파지는 국민 요리 닭백숙!(혹은 삼계탕) 너무 쉬워서 올리기도 민망 하지만 시작해 볼까요? ㅎ



1. 먼저 생닭을 잘 씻어 주세요
2. 슬로우 쿠커에 닭, 깐 통마늘을 넣고 물을 반만 채워 주세요.(삼계탕 키트가 있으시면 이때 넣으시면 되요)
3. 로우에 맞춰 놓고 여덟시간만 기다리면 됩니다.
출근하시기 전날밤에 손질하시고 출근하시기 전에 요렇게 다 때려 넣고 출근 하시면, 퇴근하신 후에 너무나 맛있는 삼계탕을 즐기실 수 있어요. 슬로우쿠커가 은근한 열기로 요리를 하기 때문에 진국이 제대로 우러납니다.

나중에 닭 드실때 녹두를 물에 불렸다가, 닭백숙 국물과 녹두 그리고 밥 한공기를 압력솥에 넣고 십여분 딸랑딸랑 끓여 주시면 너무 고소하고 맛있는 녹두 죽이 됩니다. 참고 하세요!

너무 쉽죠?ㅎ 이게 바로 슬로우 쿠커의 장점이 아닌가 합니다. ^^ 바쁜 맞벌이 부부들은 꼭 슬로우 쿠커 하나씩 장만하셔서 활용해 보시길 권합니다. 너무 너무 좋아요.ㅎ

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1. Wash your chicken well
1-1. If you have Samgye-tang kit(that included Ginsen, Jujube, Chest nuts and sweet rice etc.), wash the contents thoroughly and add everything in the bottom of the chicken except ginsen.
2. Put your chicken, peeled garlic  in the slow cooker(and ginseong ) and pour the water up to half of the slow cooker.
3. Set slow cooker low and wait for 8 hours.

It is always nice if you prepare it the night before and put it in the morning before you go to work then tasty supper is waiting for you when you come home after work. It is great benefit of using slow cooker.

If you also want to enjoy mung bean porridge as well, you might want to soak a cup of mung bean over the night. and boil it about 30min with left over chicken soup and sweet rice.

:D

If you have any question, please leave a comment, then I will respond you asap.
Thanks.

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